Algemeen beeld vierkant.png

Theater aan het Vrijthof presenteert seizoensopening:
Een huis vol theater!

Maastricht, woensdag 17 juli 2024 - Vanaf september gaat theaterseizoen 2024/2025 van start. Om dit feestelijke moment te vieren presenteert Theater aan het Vrijthof op zondag 8 september de seizoensopening: Een huis vol theater. Een unieke kans voor liefhebbers en nieuwkomers om zich onder te dompelen in toneel, dans, cabaret, muziek, musical en show. Verwacht previews van voorstellingen, exclusieve rondleidingen, en optredens van artiesten op verschillende locaties in en rondom het theater. Een huis vol theater is toegankelijk voor slechts € 2,50 per voorstelling inclusief een consumptie. Het volledige programma is nu te bekijken.

Een huis vol theater biedt een gevarieerd programma van concerten en voorstellingen op verschillende plekken in het theater. In de Papyruszaal brengt circusartiest Ralph Öllinger zijn versie van Pierrot tot leven en nemen Ashton Brothers Niek & Guy je mee op reis door de wereld van kleinkunst en variété. In het kader van 80 jaar bevrijding speelt actrice Juul Vrijdag de ontroerende voorstelling De steen in mijn mond in de Bovenzaal. En op het laad- en losperron geeft cabaretier Remy Evers een voorproefje van zijn nieuwe show Stoorzender.

Benieuwd wat er allemaal bij een theatervoorstelling komt kijken? Tijdens een bijzondere backstage tour neemt programmeur Peter Noten je mee naar de plekken die doorgaans voorbehouden zijn aan artiesten en technici. Tevens wordt de vernieuwde Souterrainfoyer geopend met betoverende concerten: violiste Petra Herič trapt af met meeslepende melodieën van onder anderen Schubert en Škerjanc, singer-songwriter WHYBE speelt een intiem solo-optreden en duo Elany brengen prachtige Franstalige chansons. Een bijzondere opening van het theaterseizoen voor doorgewinterde liefhebbers en geïnteresseerde nieuwkomers.

Praktische informatie
Theater aan het Vrijthof presenteert op zondag 8 september 2024 Een huis vol theater. Vanaf 11.30 uur vinden er concerten, voorstellingen en rondleidingen plaats op verschillende plekken in het gebouw. Toegang is € 2,50 per voorstelling inclusief een consumptie.