Culinair Maastricht
Eat where locals meet
Persoonlijke restaurant-tips van de medewerkers vanTheater aan het Vrijthof
BOKES
Platielstraat 7
Daan Grol – Medewerker UITbalie:
“De gastvrije bediening is altijd fijn in het restaurant. Ze hebben een kleine, frisse kaart en het is er fijn lunchen en dineren. Hun dagmenu is scherp geprijsd en wordt altijd op een leuke manier aan tafel verder uitgelegd. Het is terecht een goedlopend restaurant met een erg vriendelijke chef-kok, Mark Pastoor.”
TOSCANELLA APUANA
rechtstraat 22
Nandi Nijsten – Medewerker Facilitaire Dienst: “Toscanella Apuana is een Italiaans restaurant gelegen in Wyck waar je je echt in Italië waant. Hier vind je geen fancy en hip interieur maar draait het om het echte authentieke Italiaanse eten. De bediening spreekt onderling Italiaans waardoor je echt even vergeet dat je gewoon in Maastricht bent. Van antipasti tot pasta en pizza alles wordt hier zelf gemaakt. Loop hier zeker ook eens tijdens de lunch binnen voor een heerlijke focaccia. Een klein stukje Italië in Maastricht!”
CINQ
Cörversplein 5
Judith Bruijnzeels
Medewerker Theater Technische Dienst:
“Cinq heeft een super kaart en door het mooie interieur, prachtige terras en toplocatie, langs de Maas, in het gezellige Wyck zit je er het hele jaar op ieder moment van de dag (ontbijt, lunch, diner, borrel, cocktails) perfect.”
cinq-maastricht.nl
HARRY'S
Wycker Brugstraat 2
Peter Snellens – Medewerker Bedrijfsbureau:
“Het eten en drinken (wijnen) is goed met een verrassende kaart. De bediening is prettig en geeft goede adviezen over dranken en spijzen. Je kan er echt wat ontdekken. Gaat verder dan gewoon klantvriendelijk. Verder is ook de ligging en uitstraling prettig (vlakbij het station, en goed bereikbaar met bus of taxi). Mooi pand , zowel het exterieur als het interieur.”
harrysrestaurant.nl
CAFÉ SJIEK
Sint Pieterstraat 13
Ed Van Hees – Medewerker Marketing & PR: “Altijd goed, altijd vers, altijd een kaart passend bij het seizoen! Geen artistiek gefreubel maar klassieke, eenvoudige gerechten van hoge kwaliteit met goede bijpassende wijnen en personeel dat van wanten weet. Naar zeggen gaan chefkoks op hun vrije dag uit eten bij 'Sjiek'. Aanraders: de Steak Tartare Preparé, het 'Zoervleis' van écht Paardenvlees (met dikke frieten) of de Plat du jour (altijd geënt op het seizoen).”
cafesjiek.nl
BAB TOMAS
TONGERSESTRAAT 23
Raf Meijers – Medewerker Productiebureau:
“Treedt binnen bij Bab Tomas en ruik de Levant. De Levant? Ja, het Morgenland, direct ten oosten van de Middellandse zee, dat zich uitstrekt van Syrië tot Noord-Egypte, het land waar de wieg van onze beschaving stond. Treedt binnen en laat je verleiden door de “levantine cuisine”, één van de meest gezonde, frisse, heerlijke én oudste cuisines op onze aarde.
Geniet van de gastvrijheid van Mahran, de Syrische gastheer en zijn medewerkers en van een verrassend eetconcept: alles dat wordt opgediend deel je met je tafelgenoten.
Het behoeft geen betoog dat het weidse palet aan smaken je tong streelt en dat de Libanese wijn kan wedijveren met wijnen uit de meer bekende wijnlanden.
Moet ik dan nog zeggen dat Mahran 4 jaar geleden als Syrische vluchteling in Maastricht arriveerde en dat hij vervolgens met hulp van de Vluchtelingenopvang Gemeente Maastricht en een paar Maastrichtse vrienden dit pareltje heeft neergezet? Ja, dat wel: vluchtelingenopvang is een kwestie van beschaving, dat kun je niet vaak genoeg benadrukken.”
babtomas.nl