Opening cultureel seizoen Maastricht

 

Zondag 11 september
21 jaar Het Parcours!

 

De eenentwintigste editie van Het Parcours, de opening van het culturele seizoen in Maastricht, vindt dit jaar plaats op zondag 11 september van 12.00-19.00 uur. Geconcentreerd in de binnenstad en duidelijk herkenbaar als de start van het culturele seizoen met een overzichtelijke route die de bezoekers langs de diverse podia leidt.

Editie 2016 
In de editie van 2016 met als thema Jaar van de Dialecten worden een aantal innovaties in Het Parcours doorgevoerd. Zo is er voor een nieuw ‘parcours’ gekozen, een route die vanaf de opening van Het Parcours bij het Theater aan het Vrijthof via de Entre Deux, Markt, Mosae Forum en de Boschstraat leidt naar de nieuwe culturele hotspot van Maastricht: het Sphinxkwartier met Lumière, de Muziekgieterij, Bureau Europa en Pathé. De route eindigt bij het Bassin. 
  
De invulling van het programma wordt vormgegeven langs drie lijnen. Het verbinden van verschillende bevolkingsgroepen (Community Arts), het bieden van een podium aan Jong talent en het verhogen van de kwaliteit door selectie van amateurdeelnemers. Zij zullen worden uitgedaagd en geïnspireerd om cross-overs te realiseren en zich te verhouden tot het `Jaar van de Dialecten`.

 

Bekijk hier het volledige programma van het Parcours 2016 en lees hier de speciale Parcourskrant.


programmering in Theater aan het Vrijthof tijdens Het Parcours:

 

Papyruszaal:

12.00 – 12.30 uur  - philharmonie zuidnederland en Toneelgroep Maastricht
 
14.00 – 14.30 uur  - Kon. Zangvereniging Mastreechter Staar
 
16.00 – 16.30 uur  - ’t Mestreechs Volleks Tejater

 
Souterrainfoyer (Comedy Kelder):
 
13.00 - 13.30 uur - OLDENOSBORN (GEANNULLEERD ivm ziekte)
 
15.00 – 15.30 uur  - Herman in een bakje Geitenkwark
 
17.00 – 17.30 uur  - Enzo Kok
 

Bovenzaal:

13.00 uur      - Buurttheater Mariaberg
14.00 uur      - Buurttheater Mariaberg
15.00 uur      - Buurttheater Mariaberg
16.00 uur      - Buurttheater Mariaberg

 

- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------

Het Parcours en PAS Maastricht


Het Parcours zal de waardevolle samenwerking voortzetten met PAS Maastricht, het Parcours van Art & Science, dat plaatsvindt op 8, 9 en 10 september.

bekijk hier het volledige PAS Maastricht programma.